Da det kører rigtig godt med salget af den første serie Fuglekort, er det snart tid til at bestille en ny sending, og hvis der skal laves noget om, hvad kan det så være? Indholdet er up-to-date, og de få stavefejl, der var at finde, er rettet. Her skal også lige lyde en varm tak til de søde mennesker, der har meldt tilbage med oplevelser og feedback fra brugen af kortene!

Et endnu bedre materiale er på vej

Den første version af Fuglekortene er printet på et yderst lækkert 300g Silk papir, som giver en super flot finish; men erfaringerne har vist, at rigtig mange jægere bevæger sig udendørs med kortene i lommen... ja hvad de laver der, er ikke at begribe! Og derfor har jeg sat jagten ind på et endnu bedre materiale, som er endnu mere holdbart og stadig har et lækkert finish.

Der er blevet testet med 4 forskellige materialer: De oprindelige kort fra første version, et nyt plastmateriale (pretex), et tykkere papirmateriale, samt en stak blandede Magic kort, som er noget nær det mest perfekte, man kan komme :)

Billedkvaliteten på de 3 mulige materialer (når man ser bort fra Magic kortene) var stort set lige gode, hvilket jo er et must, når man skal lære fuglene at kende. Så ingen konklusion her.

Næste spørgsmål er så:

Hvor godt holder de forskellige materialer til vand?

For at teste et gennemsnitligt regn-scenarie, valgte jeg at give en stak kort en tur under vandhanen for fuld blæs. Det kan ikke nytte noget at nøjes med lidt strinteri, når de rigtig ihærdige jægere ligger på lur i piskende regnvejr en hel dag for at fange aftensmaden, så kortene fik en ordentlig omgang, og det var tydeligt at se forskel.

  • Magic kortene belv totalt ødelagt
  • De oprindelige kort mistede en del form, og kanten tog en del skade
  • Det nye tungere papirmateriale holdt både form og farve ret godt
  • Plastmaterialet ændrede sig nærmest ikke

test

Hvordan føles kortene at spille med?

En anden vigtig faktor i materialevalget er selve følelsen af kortene i hånden, når man spiller. Dette afhænger både af overflade og vægten af kortene, hvilket der kan være rigtig stor forskel på.

Overflademæssigt er den oprindelige Silk-papir rigtig fin og lækker, mens pretex var mere plasticagtigt, og det nye papirmateriale minder meget om Silk.

Vægtmæssigt ligger pretex i bunden med kun 250g, derefter kommer den oprindelige papirmasse på 300g, og på førstepladsen kommer det nye papirmateriale på hele 310g, hvilket ligner meget godt de lækre Magic kort.

Konklusion:

Efter at have testet de forskellige materialer og sammenlignet dem med et andet produkt, jeg holder rigtig meget af, så har jeg valgt at gå videre med det tykkere papirmateriale på 310g, som både ligger rigtig godt i hånden og har en fantastisk håndbarhed. Vi skal helst ikke begynde at snakke om produktionsomkostningerne, da det næppe er et produkt, jeg bliver millionær på; men nu håber jeg i hvert fald, at de nye brugere bliver rigtig glade for deres kort, og at de vil holde mange år fremover.

Har du en god idé til en udvidelse eller en opgradering af de fede Fuglekort, så send mig endelig en mail med dine forslag, så jeg kan gå videre med sagen.