Hvis du vil være riffeljæger, skal du efter de gældende regler først bestå en riffelskydeprøve, inden du må gå på jagt med din riffel.

Jæger tager sigte bag et træ

Selve riffelprøven er nok den nemmeste del af hele uddannelsesforløbet, da man blot skal sætte 5 ud af 6 skud inden for en diameter på 20cm på 100m afstand. Man må bruge næsten alle tænkelige jagtrelevante hjælpemidler, og man har 5 minutter til at afgive de 6 skud.

Lyder det nemt? Jamen, det er det faktisk også. Især, hvis man husker sikkerheden og får kigget igennem løbet, inden man begynder at lade geværet. Så er der faktisk rigtig stor chance for, at man består riffelprøven med kun ganske lille træning; men det bliver man absolut ikke nogen særlig god jæger af.

Da man åbnede op for frit valg mellem skydeprøverne, så man ikke behøvede at bevise sin kunnen med hagl, før man kunne gå over til riffel, indførte man samtidig kravet om et obligatorisk riffelskydekursus, inden selve riffelprøven.

Kravet til kurset er enkelt: 25 skud i alt, med 5 skud på 5 forskellige stillinger:

  • Stående uden anlæg
  • Stående med anlæg
  • Siddende på jorden uden anlæg
  • Siddende på jorden med anlæg
  • Siddende på stol med anlæg

Kurset kan kun gennemføres sammen med en uddannet og godkendt riffelinstruktør, hvilket jeg selv er blevet pr. juni 2021, så du nu kan fortsætte med samme instruktør, når du er færdig med jagttegnsprøven og vil videre til riflen.

Hvis du bare vil have kurset hurtigt overstået, vil jeg anbefale dig, at du går til din lokale jagtforening og hører dem om mulighederne. Jagtforeningen "Jægerne Aarhus", som holder til vest for Aarhus, afholder mandagsskydning på riffelbanen i Skibby, hvor der er mulighed for "drop-in" kursus for sølle 150kr. Se mere her: https://jaegerne-aarhus.dk/obligatorisk-riffelskydeforloeb-muligt-hos-os/

Er du interesseret i at blive rigtig dus med din riffel og få personlig hjælp til at samle dine skud og ramme mere præcis, så samler jeg ind imellem nogle små hold af 2-4 kursuster, hvor vi over 2-3 timer går grundigt til værks og får afprøvet både de obligatoriske stillinger og andre relevante jagtpositioner, samt nørdet grej og skydeteknikker til den helt store guldmedalje. Du bliver altså ikke bare klædt godt på til at bestå riffelprøven, men bliver gladere for din riffel og en endu bedre jæger.

Tilmeld dig et at de opslåede kurser, eller skriv til mig på dh@fuglekort.com, hvis du er interesseret i personlig træning.