Det var en stor overraskelse, da telefonen pludselig begyndte at bimle og bamle en helt almindelig søndag, fordi nogen havde set mine Fuglekort på TV dagen inden. Jeg havde lagt mærke til, at der var kommet et par bestillinger mere end sædvanlig, men mon ikke det bare var julegaverne fra moster Ota, som skulle byttes til noget jagtrelevant?

Mindsandten om det ikke var selveste Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk fra Nak og Æd, som havde fået fingre i et sæt Fuglekort og taget dem med på gåseregulering på Amager! Se afsnittet på DR: S13E5

Nikolaj Kirk fra Nak og Æd kigger på Fuglekort

Jeg er personligt helt vild med programmerne Nak & Æd, og ser dem tid, når jeg er ude at rejse og savner familien og vennerne derhjemme, så I kan nok forstå, at det var stort, da Jørgen lige trækker kortene op af lommen. Jørgen og Nikolajs jargon minder mig rigtig meget om mig og min bedste ven, som jeg også har taget jagttegn med i sin tid.

En sjov detalje, når man ser kortene i udsendelsen, er, at de er fra en af de første print. Designet er ændret en lille smule, hvilket jeg lagde mærke til ved grågåsen, som dengang var markeret med et asteriks ( * ) tegn. I dag er fuglene markeret med 1-3 stjerner efter hvor meget, man skal kunne huske om vildtet til jagtprøven.

For at komme den slags imøde har jeg udviklet en opdatering til kortene, som kan købes separat her: Update til gamle spil.

Til holdet bag Nak & Æd, vil jeg bare sige 1.000 tak for et helt fantastisk program og mange gode timer foran skærmen.

Og til alle jer andre: Knæk og Bræk!