Som nyjæger kan det for mange være svært at komme ud på jagt, hvis man ikke lige selv har noget jord at gå på, eller kender nogen, som inviterer en ud.

Her kommer nogle fif til, hvordan du kommer mere ud på jagt som nyjæger.

  1. Nyjægerjagt

    • Først og fremmest vil jeg give min største anbefaling til de gratis nyjægerjagter, man kan komme på, sammen med Naturstyrelsen på offentlige arealer. Dette er et tilbud for alle nyjægere, som de kan benytte sig af 1 gang inden for de første 18 måneder, fra de får deres jagttegn. Dagen er sat af til læring og gode oplevelser, og der er fokus på at sætte de nye jægere bedre ind i de praktiske elemeneter af jagt, som man ellers kun har læst sig til på kurset.

      Jeg husker stadig tilbage på min nyjægerjagt på Kalø som en helt speciel dag.

  2. Jagtforeninger

    • Hvis du melder dig ind i Danmarks Jægerforbund, får du også adgang til et kæmpe netværk af jagtforeninger, og mange jagtforeninger er gode til at arrangere fællesjagter for medlemmerne. Man kan være medlem af lige så mange foreninger, man har lyst til, og det koster ca. 2-300kr. pr. forening om året at være ekstraordinært medlem af nr. 2/3/4/5 forening.

      Jeg har selv været medlem af 4 forskellige foreninger på én gang, da nogle havde gode jagter, nogle havde gode soiale arrangementer, og andre havde dejlige skydebaner. Jo mere man kommer i en forening, jo mere bliver man en del af gruppen og får adgang til flere gode oplevelser.

  3. Konsortier

    • Konsortier er en privat sammenslutning af jægere, som deles om et stykke jagt. Det kan være dyrt at leje en god jagt selv, men går man sammen 5-10 personer, så kan man jo deles om både de gode oplevelser, samt arbejdet med fodring og vedligehold af stiger og tårne. Hvis man er på udkig efter et konsortie at blive medlem af, er det vigtigt at finde ud af, hvilket vildt der generelt jages på reviret, og hvad man i gruppen har af "husregler" og etik.

      Jagttårn
  4. Facebook

    • Der findes flere gode Facebook grupper for jægere i Danmark, og det kan faktisk godt betale sig at skrive offentligt, at man er nyjæger og søger at komme ud på jagt. Det er ikke sikkert, man lige får lov at skyde en stor 18-ender kronhjort på første dag; men jeg har selv fået opstaglet nogle rigtig fine bekendtskaber gennem Facebook grupperne og været ude på jagt og regulering hos folk, jeg aldrig havde mødt før.

  5. Regulering

    • Generelt er det meget nemmere at få lov til at regulere skadevoldende vildt end at få fingrene i decideret jagt. Mange foreninger samarbejder med kommuner og virksomheder for at regulere fx råger eller mårhund og ræv, og det kan man ofte se på deres hjemmeside. Alternativt kan man henvende sig direkte til sin lokale kommunes miljøafdeling for at høre, om de har brug for hjælp til regulering af skadevoldende vildt.

      Jeg har været meget ude og regulere råger i maj og juni, hvilket er en rigtig spændende "jagtform", som man kan udøve i tiden mellem sæsonerne.

  6. Huntivo

    • Huntivo er en portal for jagtformidling, som køres via app på din telefon. Man kan slå egne jagter op og se, hvad andre har af tilbud rundt omkring i både Danmark og udlandet. Nogle jagter er gratis især for nyjægere, mens andre jagter er betalte jagter. Det kan godt betale sig at holde øje der engang imellem.

  7. Jagtformidlingen

    • Jagtformidling.dk er en oldnordisk hjemmeside, som har eksisteret siden internettet blev grundlagt; men selvom hjemmesiden ser helt forfærdelig ud, så er der stadig mange aktive brugere, og der kommer både jagter op for nyjægere og garvede.