Foråret er kommet og jagtprøverne står for døren. Det er en herlig tid, hvor alt springer ud, og hormonerne begynder at boble i blodet igen. Det kan især mærkes på de unge aspiranter, som har nok at tænke på; men det er jo også NU, at vi for alvor begynder at nærme os den afgørende prøve, så der skal terpes og øves til hudløshed. Jagttegnet kommer ikke af sig selv!

Udover at øve sig på at kunne genkende fuglene med Fuglekort, så indeholder pensum jo en hel masse andet, og jeg vil helt klart anbefale alle aspiranter at teste deres skills ved en af de frivillige jagtprøver, som arrangeres over hele landet. Du kan finde en oversigt over de frivillige jagtprøver her

I bund og grund er de frivillige jagtprøver et kopi af den rigtige prøve, hvor man bliver testet i sin kunnen under helt samme præmisser, som når det virkelig gælder. Man har 30 minutter til den skriftlige prøve, og består man den, får man lov at gå videre til den praktiske prøve... består man ikke den skriftlige prøve, får man ved den frivillige prøve dog et gratis forsøg på den praktiske bane også, så man lige kan få en fornemmelse af hvor meget, der skal øves her :)

Jeg har lige haft mit første hold aspiranter igennem jagtkurset og er meget spændt på, hvordan de klarer sig til prøven! Knæk og bræk til alle.